09/05/2017

Varma duschstunder och mer pengar i plånboken

Tänk att hitta sitt drömhus och känna att här ska vi leva tillsammans i många år och låta våra barn få växa upp. Just det fick vi uppleva för tre år sedan då vi flyttade in i vårt drömhus i Höllviken.

En stor och fin villa, på närmare 300 kvadratmeter, som vi skulle renovera. Och allt skulle få ta sin tid. Förutom en sak. Nämligen oljepannan som försåg huset med värme och varmvatten. Den ville vi få i väg så fort som möjligt. Oljepannan hade funnits i huset sedan 1990-talet.Caroline Jannesson med familj är nöjda över sitt val av värmepump

Den var gammal, vi kunde känna lukten av olja och det gick knappt att ta en varmdusch utan att varmvattnet tog slut. Dessutom var vattentemperaturen ojämn, vattnet kunde gå från varmt till iskallt på bara några sekunder. Både jag och min man Andreas kände ganska direkt att det här inte var en smart och miljövänlig lösning. Vi bestämde att oljepannan skulle bort innan första vintern i huset.

Eftersom att vi ville ha den bästa lösningen för just vårt hus, jämförde vi många värmepumpar med varandra och tog kontakt med flera leverantörer

Sagt och gjort. Eftersom att vi ville ha den bästa lösningen för just vårt hus, jämförde vi många värmepumpar med varandra och tog kontakt med flera leverantörer. Jag sökte till och med i olika forum på internet och såg att det talades väldigt bra om Boschs värmepumpar. Till slut föll valet på Bosch Compress 6000 AW, som installerades i början på hösten 2014. Själva installationen gick väldigt snabbt. Vi höll oss borta en heldag och när vi kom hem igen på kvällen var allting klart. Har man småbarn som i vårt fall, är det extra uppskattat med snabb och smidig installation.

 Värmepumpsinstalltation i Höllviken

Utrymmet där oljepannan tidigare låg byggde vi om till en förvaringsplats och den nya värmepumpen placerades utanför förrådet. Vi märker inte ens av den, så tyst är den. Den försörjer hela huset med värme och varmvatten. Både inomhus- och varmvattentemperaturen är jämn. Det är faktiskt vårt bästa val vi har gjort i samband med husköpet. Vi gick från höga driftkostnader till betydligt lägre, från att knappt ha kunnat ta en varm dusch till varma, sköna och långa duschstunder. För att inte nämna hur miljövänligt och driftsäkert det nya värmesystemet är.

 

Nu har vi haft värmepumpen i snart tre år och den har fungerat hur bra som helst. Vi sköter alla vardagliga inställningar själva och kan anpassa värmen efter olika behov. Vi är jättenöjda och glada över vårt val av värmepump.

Bosch Compress 6000 AW installerad i Höllviken

 Utomhusdelen på Bosch Compress 6000 Aw installerad i Höllviken

 

Vill du veta mer om fördelarna med att välja värmepump som uppvärmning?

Välja värmepump

 

 

Caroline Jannesson

Caroline Jannesson, villaägare i Höllviken.

Kategorier

Reportage (15)
Energibesparing (7)
Inför värmepumpsköp (7)
Bergvärme (6)
Välja uppvärmning (5)
Byta ut gammal värmepump (5)
Luft/vattenvärme (4)
Frånluftsvärmepump (3)
Utveckling (2)
Teknik (2)
Miljö (2)
Luft/luftvärmepump (2)
Ventilation (1)
Bosch Kundsupport (1)
Borra för bergvärme (1)
Välja rätt värmepump (1)