Vad kostar en luft/luftvärmepump?

En luft/luftvärmepump utvinner värme ur uteluften och sprider den inomhus via ett fläktaggregat. Den här typen av värmepump ger inte något varmvatten, men innebär ändå stor besparing jämfört med vanliga elradiatorer. Inklusive montering och driftsättning beräknas en luftvärmepump kosta mellan 15 000 kronor och 45 000 kronor, beroende på vilken modell eller effektstorlek du behöver. I de flesta fall krävs inga större arbeten för att installera värmesystemet. Luftvärmepumpen passar oavsett vilket värmesystem du har i huset.

Uppskattat pris för att installera en luftvärmepump.

Här hittar du ungefärliga kostnader för att installera en luft/luftvärmepump.
En Bosch VärmePartner kan ge dig råd och kostnadsförslag efter ett hembesök där du också får en exakt prisoffert.

Samtliga priser är för en luftvärmepump inklusive installation.

Uppvärmd ytaStorlek värmepumpCirkapris före ROTCirkapris efter ROTDriftskostnad/mån
60-100 m² 5 kW 19 500 kr 17 700 kr 300 kr
80-150 m² 6 kW  21 850 kr 19 900 kr 400 kr
130-170 m² 7 kW 25 200 kr 22 900 kr 600 kr
>150 m² 8 kW 31 500 kr 28 700 kr 700 kr

Ett smart val för fritidshus, garage, uterum och sommarstuga

Bosch luft/luftvärmepumpar är en optimal värmelösning för fritidshus, sommarstuga, garage och uterum. Luftvärmepumpen täcker värmebehovet och har samtidigt en underhållsfunktion som ser till att hålla temperaturen på +10° C när du inte är på plats. Under varma dagar kan du även ställa in luft/luftvärmepumpen för att ge svalka.

Få pris på luftvärmepump ink. installation

Energilån- en förmånlig finansiering för din luftvärmepump

Luft/luftvärmepumpen är en investering som betalar sig snabbt. I samarbete med Swedbank erbjuder vi energilån. Du kontaktar Swedbank med din låneförfrågan. En Bosch-installatör ger dig offert på kostnaden.

På bara några år har du sparat in kostnaden för pumpen och får en energieffektiv värmelösning i många år framöver. Investeringen betalar sig relativt fort, beroende på hur mycket energi du förbrukar och var i landet du bor. En villa som värms upp med direktverkande el kan sänka uppvärmningskostnaderna med upp till 50 procent.

Bosch VärmePartner tar hand om hela installationen.

För att kunna ge dig råd om vilken modell du bör ha och vilken effektstorlek som passar ditt hus bäst rekommenderar vi Bosch VärmePartner. De är noggrant utvalda VVS-installatörer som genomgått utbildning inom behovsanalys, dimensionering och installation. Bosch har säkerställt att att de har utbildningen och erfarenheten för att kunna hjälpa dig till rätt värmelösning. Dessutom får du en tryggare affär med garantier som du inte omfattas av ifallar installationen inte är utförd av en fackman.

Välj Bosch och du får trygghet  och enkelhet hela vägen.

  • Kostnadsfri rådgivning och hembesök.
  • Besparingskalkyl och offert.
  • Generösa garantier och trygghetslösningar.
  • Demontering och bortforsling av eventuellt utbytt system.
  • Funktionsgenomgång av installerat system.
  • Service och eventuellt underhåll.