Bosch Sverige Extranet
Bosch logo Bosch logo

Stora i Sverige.
Och i världen.

Vi tillverkade våra första värmeprodukter redan på 1800-talet. Verksamheten omfattar idag allt från kraftvärmeverk till solvärmesystem för villor. Idag är Boschs värmedivision en av Europas största tillverkare av värmeprodukter, med en omsättning närmare 30 miljarder kronor. Vårt internationella kompetenscenter för geotermisk energi, där våra värmepumpar både utvecklas och tillverkas ligger i Sverige. I Tranås.

Kompromiss­löst fokus på modern teknik. Sedan 1886.

Robert Bosch grundade företaget redan 1886 med syftet att uppfinna tekniska lösningar i människans tjänst. För att bibehålla utvecklingskraften i verksamheten valde han en stiftelse. Vi har alltså inga externa ägare som vill ha aktieutdelning. Allt överskott återinvesteras istället i verksamheten för långsiktig utveckling. En sällsynt god idé. Idag registrerar vi 3.000 patent om året och kan se tillbaka på 125 års oavbruten utveckling.

Vi uppfann inte livet. Men uppfinner för livet.

Det är inte så konstigt om du känner igen vårt namn. Med 260.000 anställda är vi ett av världens största teknikföretag. Kanske känner du igen vårt namn från en spis eller en borrmaskin. Där syns vi mest. Men vi finns också på många komponenter när du lyfter på motorhuven i en bil, t.ex. på ABS-bromsarna. Det är förresten ett bra exempel på vår målsättning ”Invented for life” - teknik i människans tjänst. Precis som våra värmepumpar.

Se vårt produktutbud