Bosch. Stora i Sverige och i världen.

Väljer du en Bosch värmepump kan du vara trygg med att du väljer en erfaren tillverkare. Våra första värmeprodukter tillverkade vi redan på 1800-talet. Idag omfattar Bosch värmeverksamhet allt från kraftvärmeverk till värmepumpar och solvärmesystem för villor. Boschs värmedivision är idag en av Europas största tillverkare av värmeprodukter, med en omsättning närmare 30 miljarder kronor. Vårt internationella kompetenscenter för värmepumpar, där våra produkter utvecklas och tillverkas, ligger i småländska Tranås.

Uppfinner för livet.

Det är inte så konstigt om du känner igen varumärket Bosch. Förutom värmeprodukter är koncernen en ledande internationell leverantör av teknologi och tjänster. Totalt består koncernen av 440 dotterbolag och lokala företag i omkring 60 länder. Verksamheten är indelad i fyra affärsområden: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods, och Energy and Building Technology. Boschs strategiska mål är att leverera innovationer för en uppkopplad livsstil inom varje affärsområde, till exempel verktyg, värmeprodukter och avancerade lösningar under motorhuven på bilar. Teknologi som är ”Invented for life”.

Teknologi för en bättre värld.

Bosch har 55 800 medarbetare inom forskning och utveckling på drygt 118 platser runt om i världen. Den speciella ägarstrukturen säkerställer den entreprenöriella friheten i Bosch-koncernen och gör det möjligt för företaget att planera långsiktigt samt att göra tunga investeringar med sikte på framtiden. 92 procent av aktiekapitalet i Robert Bosch GmbH ägs av Robert Bosch Stiftung GmbH, en välgörenhetsstiftelse

Närproducerat i svenska Tranås.

Bosch Thermoteknik AB i svenska Tranås grundades redan 1968 och har idag 330 medarbetare. Här finns både kompetens- och utvecklingscenter samt produktionsenhet för värmepumpar till hela världsmarknaden inom Boschkoncernen. Vi arbetar efter missionen att våra produkter ska förbättra livskvaliteten för människor i hela världen.

Kompromiss­löst fokus på modern teknik. Sedan 1886.

Robert Bosch grundade företaget redan 1886 med syftet att uppfinna tekniska lösningar i människans tjänst. För att bibehålla utvecklingskraften i verksamheten valde han en stiftelse. Vi har alltså inga externa ägare som vill ha aktieutdelning. Allt överskott återinvesteras istället i verksamheten för långsiktig utveckling. En sällsynt god idé. Idag registrerar vi 3.000 patent om året och kan se tillbaka på 125 års oavbruten utveckling.