Vad kostar en frånluftsvärmepump?

Har du beslutat att värma huset med en frånluftsvärmepump har du gjort ett smart val sett både till ekonomi, drift och komfort. Priset för installation är låg i förhållande till många andra uppvärmningsätt.

Våra frånluftsvärmepumpar säljs endast via branchexperter som har gedigen kunskap att installera värmepumpar på ett sådant sätt att kapaciteten i värmepumpen nyttjas maximalt. Med frånluftsvärme återvinns uteluften med avancerad teknik och gör att den totala värmekostnaden blir så låg som bara möjligt för just denna uppvärmningsmetod.

Uppskattat pris för att installera en frånluftsvärmepump:

Uppvärmd yta Bosch Frånluft Effektstorlek Ca pris innan ROT Driftskostnad/mån
100-180m² Compress 3800i EW 9-13,5 kW 70 000 - 75 000 kr 840 - 1190 kr

Värmepump inklusive installation

- alltid med Bosch.

Ovan ges ett prisspann på kostnader för att installera en Bosch frånluftsvärmepump. En Bosch Climate Partner ger dig personlig offert efter att du bokat ett hembesök och installatören samlat information om förutsättningarna i just ditt hus. För att säkerställa bästa möjliga effekt och besparing hjälper även Bosch Climate Partner dig med injusteringen vid installationen och att förbereda dina befintliga kanaler för frånluften.

Våra värmepumpar säljs endast via auktoriserade installatörer, då installationen alltid bör utföras av en fackman som har rätt utbildning och kunskap att arbeta med värmepumpar och Boschs produkter.

En smart investering.

Installationen av en frånluftsvärmepumpen är smidig i hus där frånluftsvärme är tilltänkt som värmelösning. Då arbetet inte är speciellt omfattande gör det också att kostnaden för installation är lägre i jämförelse med andra uppvärmningslösningar. Den totala kostanden för installationen skiljer också beroende på om det är en gammal värmepump som byts ut eller om det är en nyinstallation.

Funderar du fortfarande på vilken värmepump som passar bäst för just dig, läs mer om våra olika typer av värmelösningar här.

Få offert på en frånluftsvärmepump inklusive installation.

Vänligen kontrollera att du fyllt i alla fält.

Succé!

Det är tryggt att välja Bosch.

Vårt tips när du väljer uppvärmning är att inte stirra dig blind på priset enbart. Värmepumpen ska ge hushållet värme i många år framöver och det är därför viktigt att du tänker in fler aspekter. Med Bosch värmepumpar får du alltid:

  • Kostnadsfri rådgivning och hembesök.
  • Besparingskalkyl och offert.
  • Generösa garantier och trygghetslösningar.
  • Demontering och bortforsling av eventuellt utbytt system.
  • Funktionsgenomgång av installerat system.
  • Service och eventuellt underhåll.