06/09/2018

Byt frånluftsvärmepump - Vår nyhet ersätter din gamla

Värmen i huset är en viktig del för komforten i ditt hem. Sedan ett par årtionden tillbaka värms många villor i Sverige med en frånluftsvärmepump. Denna typ av värmepump använder sig av den varma luft som redan finns inomhus och återvinner den istället för att luften annars skulle ventilerats ut.

Du får ett sunt inomhusklimat, värme- och varmvatten och värmepumpen sköter sig själv. Kanske känner du dig välbekant med detta och har en värmepump som i många år stått i källaren och tjänat hushållet med värme och varmvatten. Har du börjat ställa dig frågor som; -hur länge håller värmepumpen? Vilka fördelar får jag om jag byter till en ny värmepump nu trots att värmepumpen fortfarande fungerar? Vad skiljer sig mellan nya och gamla frånluftsvärmepumpar?

Nu lanserar vi värmepumpsnyheten Bosch Compress 3000 EW, en ny, vass frånluftsvärmepump. Stina Skovshoved, Internationell produktchef hos Bosch i Tranås, har drivit utvecklingen av pumpen som är framtagen specifikt för dig som ska byta ut en äldre värmepump. Här berättar hon om den smidiga, smarta pumpen som ersätter de flesta frånluftsvärmepumpar - oavsett fabrikat på din gamla.

En bra värmelösning är en värmepump som du inte behöver ägna en tanke åt. Som bara står där och gör sitt jobb, alltså förser hushållet med värme och varmvatten.

Men oavsett hur trogen värmepumpen är så kommer den dagen när den har blivit för gammal och det är dags att sätta in en ny. Då hoppas jag att du tänker Bosch Compress 3000 EW, den nya frånluftsvärmepumpen som är framtagen för utbytesmarknaden. Den passar alltid. Tro mig, jag vet.

Resultatet? En frånluftsvärmepump av högsta kvalitet som är smidigare, effektivare och smartare än den förra. Och självklart med lång livslängd. En värmepump utvecklad för ett enklare liv, som är våra ledord på Bosch.

 

Bosch nya frånluftsvärmepump är byggd och tillverkad för att passa in i de flesta hus – även om den gamla pumpen har 20 år på nacken. Installatören behöver inte ens komma hem till dig för att mäta. Det innebär att du kan förvänta dig ett snabbt, smidigt och kostnadseffektivt utbyte av din nuvarande pump. Du riskerar inte att stå utan värme och varmvatten under en längre tid och du behöver heller inte göra någon åverkan på din bostad.
För att uppnå en lång livslängd har vi byggt pumpen med komponenter av högsta kvalitet och placerat dem så de är lätta att byta ut, om det skulle behövas. Allt för att minimera dina kostnader.

 

Nya Compress 3000 EW är designad för högsta komfort. Pumpen känner av hur mycket värme och varmvatten ditt hushåll behöver och anpassar driften utan att skicka svårtydda larm eller felkoder. Dessutom har vi byggt in smarta lösningar för att undvika oönskade ljud i värmesystemet. Du kan lätt  utföra justeringar som att ändra temperaturen eller slå på extra varmvatten om det skulle behövas. I övrigt sköter pumpen sig själv och jobbar på så du och din familj har det varmt och skönt.

 

Arbetet med att ta fram den nya pumpen har varit en resa där vi tillsammans med installatörer, både på plats i vår fabrik i Tranås och via kravspecifikationer, har utvecklat den färdiga produkten. Hur ska vi bygga pumpen? Vad var mindre bra med den förra? Vad behövs för att installationsarbetet ska underlättas? Vi har ställt frågor, analyserat och lyssnat.

Samarbetet har lett till mycket nytänk och smarta lösningar som ger dig en ännu bättre komfort.  

Våra installatörer och VärmePartner är experter på värme och vet allt om vilken lösning som fungerar bäst för dig och ditt hus. De installerar ju pumpar varje dag.

Nu är pumpen äntligen färdig. Det har varit fantastiskt roligt och både installatörer och hushåll som testat den är helnöjda. Det är vi stolta över.

 

Är du intresserad av vår nya frånluftvärmepump?

Få kostnadsförslag på installation

 

Läs mer om Compress 3000 EW

Stina Skovshoved

Efter ett år som internationell produktchef får Civilingenjören Stina äntligen erfara sin första produktlansering. Vid sidan av arbetet ägnar hon sin vardag åt träning samt att umgås med vänner och familj. Frågar du Stina vad hon tycker är absolut roligast med sitt jobb är det självklara svaret att se hur ide blir till verklighet och hur kundbehov kan mötas med en teknisk lösning.

Kategorier

Reportage (15)
Energibesparing (7)
Inför värmepumpsköp (7)
Bergvärme (6)
Välja uppvärmning (5)
Byta ut gammal värmepump (5)
Luft/vattenvärme (4)
Frånluftsvärmepump (3)
Utveckling (2)
Teknik (2)
Miljö (2)
Luft/luftvärmepump (2)
Ventilation (1)
Bosch Kundsupport (1)
Borra för bergvärme (1)
Välja rätt värmepump (1)